III.Dobófeszt Dobóruszkán

Mint minden éven, idén is megrendezte Dobóruszka Polgármestere és Önkormányzata immár harmadik alkalommal a Dobófeszt néven ismert nyári,  nagyszabású kulturális programját. Az egész napos program ünnepi megemlékezéssel, koszorúzással kezdődött a helyi római katolikus templomban, ahol a meghívott intézmények, szervezetek képviselői Dobó István sírjánál elhelyezték az emlékezés koszorúját.  Az esemény rangját jelzi, hogy a koszorúzáson Lakatos Erika Dobóruszka polgármester asszony és a helyi önkormányzat képviselői mellett jelen volt Eger Város Alpolgármestere Martonné Adler Ildikó, az Egri Vármúzeum Igazgatója Berecz Mátyás, a kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Főiskola rektora Orosz Ildikó, az MKP Nagymihály Járási Elnöke Mihók Gábor, valamint további civil szervezetek képviselői is.

A koszorúzást követően a helyi sportpályán kezdetét vette a gazdag a késő estig tartó kulturális program.  A színes programok között minden korosztály talált számára kedvére valót. A rendezvényen felléptek zenés, táncos műsorral a  helyi óvodások, a nagyszelmenci Dobó István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai , a dobóruszkai Fulajtár Bernát lakodalmas nagyvőfély, a nagymihályi Soľanka énekkar, testvér és baráti települések énekcsoportjai  a magyarországi Aldebrőről, Nagyrozvágyról, Vámosújfaluról és az ukrajnai Császlócról, az Egri Vitézlő Oskola tagjai, a királyhelmeci Nosztalgia énekcsoport, a bodrogközi Impulz rockzenekar, a magyarországi Ágoston Anita, a Tesók és a Pacsirták együttes.

A kulturális program egyik kísérő rendezvénye a kirakodóvásár és a másik a gulyásfőzőverseny volt, ahol az idén nyolc csapat mérettette meg gasztronómiai tudását. A zsűri értékelése alapján a főzőverseny győztese a Dobóruszkai Fiatalok elnevezésű csapat lett.  A kisebbek részére volt mese sátor, mesemondó, de volt kártyajósló is. Az évről évre egyre sikeresebb rendezvényre, amelynek kiemelt támogatója a Bethlen Gábor Alap, nemcsak a helyiek, de egész Ung-vidékről érkeztek szórakozni vágyók. Lakatos Erika polgármester asszony elmondása alapján a nagy sikerre való tekintettel már hamarosan elkezdik a jövő évi program szervezését is. 

Dobóruszka na Youtube

Úradné hodiny

Pondelok: 08:00 - 12:00 13.00 - 16.00
Utorok: 08:00 - 12:00 -
Streda: 08:00 - 12:00 13:00 - 16.00
Štvrtok: nestránkový deň
Piatok: 08:00 - 12:00

Každý pracovný deň  od 12:00 - do 13:00 je obedňajšia prestávka.

Fotogaléria

Kalendár